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Question #1: Can an agency add scholarships/tuition waivers for CTE programs as part of their 
proposed budget? For example, if an agency’s CDL program is about $2,500, can they help 
students more easily transition into the CTE programs by using grant funds to create small 
scholarships or tuition waivers? 

Answer #1:  No. 

Question #2: How specific does an agency need to be when listing shared learning objectives in 
step two of the IET Program of Study Guide? For example: if an agency has an HVAC program 
with 12 primary objectives, should they all be listed? 

Answer #2:  The IET Program of Study should provide adequate information for the IET review 
team to have a clear understanding of the intent, goals, and outcomes of the IET program(s). 

Question #3: Steps two and three of the IET Program of Study Guide ask for learning 
objectives. Should an agency include the learning objectives for the entire program or just a 
sample (i.e. one unit)?  

Answer #3:  The IET Program of Study should provide adequate information for the IET review 
team to have a clear understanding of the intent, goals, and outcomes of the IET program(s). 

Question #4: If an agency has one class that has both ABE & GED students being taught at the 
same time by one teacher, would that teacher’s name be listed on two separate lines (one as 
ABE, one as GED) on the Program Offering Summary in the workbook? 

Answer #4:  Yes, ABE and GED are different program types. Use a separate line for each 
program, even if the instruction is occurring at the same time, with the same teacher. 

Question #5: Would a copy of an MOU still be required if there is no exchange of funds 
between partner agencies ($0.00 budget, in-kind partnership), separate from the infrastructure 
agreement with the LWDB? Will this partner agency need to be included in the Sub-Recipient 
Tab of the workbook? 

Answer #5:  Yes, all AEFLA awarded providers MUST submit an executed MOU with their 
LWDB (federal requirement), including the local one-stop infrastructure cost agreement, which 
demonstrates adult education activities that are aligned with their LWDB’s local plan and 
respective one-stop partners; activities and services (as identified in title I, Section 107(d)(11)(A) 



irrespective of whether funds are exchanged. Agencies should indicate in the MOU specific 
information regarding cost sharing agreement. 

Carefully review the MOU resource information to ensure that your agency’s MOU complies 
with all federal requirements. 

This document is located on the Division of Career and Adult Education (DCAE) website at 
http://www.fldoe.org/academics/career-adult-edu/funding-opportunities/ . 

Question #6: Would the narrative questions in the Local Workforce Board (LWDB) Plan 
Executive Summary form need to be completed by the applying agency? 

Answer #6:  As indicated in the both RFPs, Part D – Partnership with Local Workforce 
Development Board, Question D.2 -- reads as follows: 

Complete and submit the following documents as attachments to this grant application:  

a. Local Workforce Development Board Plan Executive Summary- This document is in 
the attachments section of this RFP. 
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